Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відкриють центр для дітей з неблагополучних родин

У Херсоні готують до відкриття четвертий денний центр для дітей, родини яких опинилися у складних життєвих обставинах, “Мій дім”.

Центр “Мій Дім» у Суворовському районі Херсона до відкриття готовий на 100%. Усі меблі й навіть іграшки вже на своїх місцях, говорить директор Херсонського обласного благодійного фонду “Мій дім” Юрій Маринчак.

” Це – денний центр, який буде опікуватися дітьми з родин, які опинилися у складних життєвих обставинах, у нас тут два відділення. Одне – “впевнений старт” – це для діток дошкільного віку з матусями. І денний центр для дітей віку шкільного до 14 років”, – розповів Юрій.

Центр працюватиме 5 днів на тиждень і щодня приходитимуть два волонтери, щоб допомагати дітям, продовжує директор благодійного фонду.

“Якщо це люди зі спорту, то понеділок може бути днем спорту, коли діти займаються спортом, якщо люди, які знають англійську мову, це буде день англійської мови або день виробів, день туризму. Таким чином, ці діти не тільки соціалізуються, вони отримують такі навички, які надалі допомагають їм із профорієнтацією, соціалізацією, з тим, що вибрати у житті”, – розповів Юрій Маринчак.

До створення центрів долучаються громадські організації, спонсори, благодійники.

“Є також центри, які ми зробили із територіальними громадами. Там 50% фінансування йде з бюджету територіальної громади, є центри, які ми зробили з релігійними організаціями. Там частину вони покривають зі своїх фінансів. Цей центр ми робимо тільки за свій кошт”, розповідає Юрій.

До центру можуть приходити й батьки дітей.

Керівниця дитячого денного центру “Мій дім” Юлія Томаровська показує кухню:

“Це у нас кухня і вона пристосована для того, буде гарним ресурсом не тільки для дітей, а й для батьків. Ми хочемо, щоб батьки мали змогу і попрати, і просушити, і приготувати їжу. У нас буде банк їжі. Шукаємо партнерів, які нам допоможуть у цій справі”.

У Херсоні 3 таких центри, цей четвертий. Ще 3 є в області. За словами Юрія Маринчака, такий досвід вони запозичили в Угорщині.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН