Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині хочуть розвивати малу авіацію

Про це повідомляє голова Херсонської ОДА Сергій Козир:​

Побував на місцевому аеродромі Скадовська. Наразі КП ХОР “Херсонські авіалінії” розробляється дорожня карта з відновлення аеродрому, на наступному тижні буде додатково проведено нараду спільно із Скадовською РДА, Скадовською міськрадою та Обласним авіаційно-технічним спортклубом.

Цей проєкт, без перебільшення, буде цікавий для розвитку малої авіації в регіоні. Також розвиток напряму повітряних видів спорту позитивно відобразиться на туристичній сфері, адже ще більше туристів матимуть змогу відвідати місто на березі Чорного моря. Окрім того, саме Скадовськ має статус дитячого курорту національного значення.

Про відродження роботи аеродрому у Скадовську говорять не один рік. Для залучення інвестицій, як в розбудову туристичної інфраструктури, так і авіаційної, Херсонщина має багато перспектив і можливостей:

наявність унікальних природних можливостей ресурсів для відпочинку та оздоровлення на чорноморському узбережжі та постійний розвиток готельно – саанторної інфраструктури;

наявність в регіоні біосферних заповідників «Асканія-Нова» та Чорноморського заповідника НАН України, унікальні водні ландшафти;

Наразі аеродром «Скадовськ» має ґрунтову злітно-посадкову смугу довжиною 1 км. Він здатний приймати повітряні судна до 5,7 тонн. Серед найбільш перспективних напрямків використання, особливо відзначу:

🔹парашутний спорт;
🔹оглядові польоти;
🔹аеротаксі;
🔹 проведення авіафестивалей;
🔹 базування рятувальних підрозділів;
🔹 прийом приватних малих повітряних суден.

Тож першочергове завдання: привести злітно-посадкову смугу до стандартів та експлуатаційних норм, відновлення будівлі аеровокзалу та диспетчерської, а також проведення навчання диспетчера, штурмана, зв’язківця.

Працюємо далі!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН