Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новотроїцька громада затвердила свій новий герб та прапор

Після ліквідації Новотроїцького району його символіка стала неактуальною.

Новий герб та прапор затвердила Новотроїцька селищна рада Генічеського району. Основою для них послужила символіка ліквідованого наприкінці 2020 року Новотроїцького району.

— Оскільки район припинив своє існування, його символіка перестала бути актуальною. Хоча Новотроїцьке, як і деякі інші населені пункти, що входили до складу району, мали свій герб і прапор, ми вирішили їх оновити. Хотілося, щоб ця символіка могла об’єднати всю нашу громаду. За основу геральдисти взяли герб та прапор колишнього району і скорегували їх. Для громади це нічого не коштувало, — прокоментував “Новому дню” селищний голова Петро Збаровський.

Як вказано в рішенні селищної ради, автором нової символіки став секретар ради Ігор Кривоногов, а співавтором — голова Українського геральдичного товариства, член Комісії державних нагород та геральдики при президентові України, провідний науковий співробітник Інституту української археографії та джерелознавства ім. Михайла Грушевського Національної академії наук України Андрій Гречило.

На гербі Новотроїцької громади зображений трилисник конюшини.

“Він є давним християнським символом Святої Трійці та уособлює назву громади. Зелене поле означає урожайні землі, а синє вказує, що наша територія омивається з півдня Сивашем. Золотий сокіл у польоті символізує свободу духу, незалежність, гідність, степове привілля, спрямованість у майбутнє, а також розвиток і стрімкість. Три срібні зірки уособлюють Чумацький шлях, підкреслюють історичні чумацькі традиції. Золоте поле глави (на прапорі – жовта смуга), а також вписані у декор картуша золоті колоски, характеризують багатство Степової України та вказують на розвинуте сільське господарство і хліборобство. Щит увінчує вінець зі стилізованого листя дерев”, — пояснюється в рішенні селищної ради.

Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН