Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині займуться розвитком систем габаритно-вагового контролю та відновленням доріг

Про це на фейсбуці повідомляє голова Херсоноської ОДА Сергій Козир:

– Я вже неодноразово наголошував, що боротьба з перевантаженими фурами для нашої туристичної області є принциповим питанням, а будівництво та збереження доріг – один з пріоритетів.

Сьогодні домовилися про співпрацю у цьому напрямі з колегами з Миколаївщини та Одещини. У рамках меморандуму, підписаного між Херсонською, Миколаївською та Одеською ОДА, спільно працюватимемо над розвитком системи габаритно-вагового контролю та відновленням доріг.

Завдяки цьому нам вдасться зменшити перевантаження доріг перевізниками, що дозволить підвищити на них рівень безпеки руху, швидкості, комфортності та економічності перевезень.

Також в областях будуть створені робочі групи, до яких увійдуть представники Укртрансбезпеки, Нацполіції, Державної фіскальної служби та відповідних Служб автомобільних доріг в областях. Вони спільно займатимуться питанням збереження доріг.

Що ж стосується Херсонщини, для збереження доріг та проведення габаритно-вагового контролю в області проведено цілу низку заходів. Зокрема, облаштовано 5 майданчиків для габаритно-вагового контролю. Наразі контроль проводиться на двох майданчиках в напрямку Миколаєва.

Крім цього, команда Херсонська обласна державна адміністрація реалізовує пілотний проєкт, у рамках якого встановлені на мостах 2 WIM-комплекси, які дозволяють забезпечити цілодобовий контроль за рухом транспорту в автоматичному режимі.

Також у перспективі планується залучити додаткових інспекторів Укртрансбезпеки для роботи на пунктах, а також запустити ще 3 майданчики ГВК, що дозволить забезпечити цілодобовий контроль на дорогах в області у всіх напрямках;

Наразі спільно з Міністерством інфраструктури України та Укравтодором працюємо над питанням додаткового встановлення 3 WIM-комплексів на дорогах області.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН