Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонському навчальному закладу повернули у власність орендоване приміщення

За позовом Херсонської обласної прокуратури господарським судом визнано недійсним договір оренди приміщення, зобов’язано приватну фірму звільнити та повернути закладу професійно-технічної освіти м. Херсона майно вартістю понад 100 тис грн. Про це повідомили у Херсонській обласній прокуратурі.

Прокуратура встановила, що площа в гуртожитку, який перебуває у державній власності та знаходиться на балансі навчального закладу, фактично вибула у платне користування орендаря для здійснення ним господарської діяльності з метою отримання прибутку.

Ураховуючи, що майно навчального закладу використовувалось не за призначенням у порушення вимог Закону України «Про освіту», прокуратура звернулася до суду з позовом, який судом задоволено в повному обсязі.

Наголошуємо, що відповідно до вимог діючого законодавства об’єкти та майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають приватизації чи використанню не за освітнім призначенням.

Органи прокуратури області й надалі вживатимуть належних заходів реагування на факти незаконної оренди приміщень закладів освіти регіону з метою їх повернення та використання в інтересах дітей.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН