Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині вже рік функціонує Південний центр радіаційної терапії

Про це повідомляється на фейсбук сторінці Херсонського обласного онкологічного диспансеру:

– Нещодавно Південний центр радіаційної терапії відзначив свій найперший день народження.

Рік тому було урочисте його відкриття, а уже Центр має певні досягнення: отримано сертифікат МАГАТЕ, що підтверджує правильну калібровку лінійного прискорювача «UNIQUE» у відношенні дози, яку отримує пацієнт; за рік проведено 4430 сеансів високотехнологічного лікування, 221 пацієнт завершив лікування на лінійному прискорювачі; сформована та підготовлена команда фахівців різних спеціальностей.

Одночасно для одного пацієнта 11 спеціалістів забезпечують планування, топометрію та лікування на лінійному прискорювачі та апараті для внутрішньо-порожнинної гамма-терапії. Центр працює у дві зміни з 08:00 до 20:00, де щоденно проходить лікування 55 пацієнтів з різними локалізаціями раку. 90% пацієнтів лікується за передовою методикою опромінення VMAT, що наразі доступна у світі, яка дозволяє найбільш ефективно підвести дозу опромінення до пухлини, мінімізуючи пошкодження для оточуючих здорових тканин.

В центрі проводиться підготовка інженерів-радіологів за магістерською програмою медичної фізики та вивчення анатомії; забезпечено безперервне навчання лікарів в он-лайн режимі з діагностики та променевої терапії основних локалізацій раку відповідно до міжнародних протоколів; розроблена система гарантії якості роботи рентген-діагностичного та терапевтичного обладнання.

У 2020 році Херсонська область зайняла друге місце в Україні за високим рівнем онкологічної захворюваності, зросла кількість занедбаних випадків раку.

Для забезпечення потреб усіх пацієнтів на рак Херсонської області у високотехнологічній радіаційній терапії необхідно ще мінімум один лінійний прискорювач, і працівники Центру сподіваються його отримати у 2021 році. Збір коштів на закупівлю уже розпочато, перераховано одноденні заробітки працівників Центру.
Небайдужі люди! Долучайтеся! Онкологічні пацієнти потребують лікування!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН