Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Понад 18 тисяч безробітних Херсонщини скористалися послугами обласної служби зайнятості з початку року

18,4 тисяч безробітних громадян Херсонщини скористалися послугами обласної служби зайнятості протягом січня-лютого поточного року. Чисельність безробітних, які отримували допомогу по безробіттю, становила 16,5 тисяч осіб, і це на 34% більше минулорічного показника, видатки на виплату допомоги по безробіттю склали 65,2 млн гривень.

Станом на 01 березня поточного року від роботодавців області до служби зайнятості надійшло 2,5 тисяч вакансій, що на 38% менше минулорічного показника – і це великий відсоток. На одну вакансію претендувало 12 осіб, які шукали роботу.

З початку року 1067 осіб забезпечено роботою за допомогою обласної служби зайнятості. З них 23 безробітних працевлаштовані на створені роботодавцями робочі місця шляхом компенсації фактичних витрат в розмірі єдиного внеску на загальнодержавне соціальне страхування.

Також, відповідно до реальних потреб ринку праці, професійне навчання за направленням обласної служби зайнятості з початку року проходили 864 безробітних осіб, які навчались на замовлення роботодавців.

196 осіб з числа безробітних були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру. Ці громадяни легально мали тимчасову роботу та відповідну заробітну плату, дехто з них отримали пропозицію постійного працевлаштування.

Нагадуємо шукачам роботи, що відповідно до вимог часу служба цифровізується. Наразі забезпечено можливість подання заяв про надання статусу безробітного й допомоги з безробіття дистанційно через онлайн-портал державних послуг «Дія».

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН