Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вступити до коледжів у Запорізькій області цього року стане легше

– Забезпечення якісної підготовки фахівців для сучасного ринку праці є однією з ключових проблем розвитку освіти. Важливу ланку в освітній системі займає фахова передвища освіта, яка готує спеціалістів нового рівня, нових можливостей, здатних до ефективної трудової діяльності. Її мета – дати випускникам ключові професійні знання та навички, зробити їх ефективними та конкурентоздатними, – розповів заступник голови Запорізької облдержадміністрації Руслан Шиханов.

На початок 2020/2021 навчального року в Запорізькій області працює 32 заклади фахової передвищої освіти, у яких навчається 13,1 тис. студентів, з яких 1,2 тис. першокурсників. Освітній процес забезпечують 2,5 тис. науково-педагогічних працівників.

Потужна система щорічно готує понад 4 тисячі фахівців, багато яких відразу стають до роботи, а чимала частина продовжує навчання вже на бакалавраті.

Як розповіла директорка коледжу комп’ютерних технологій Національного університету «Запорізька політехніка» Ольга Баршай, у 2021 році  умови прийому до коледжів стали більш прозорими та зручними для молоді.

Абітурієнти зможуть оцінити свої шанси на вступ. Для цього їм надається можливість спочатку скласти іспити, творчі конкурси, а вже потім подати документи до обраного закладу.

Також збільшено терміни вступних іспитів (з 14 липня по 24 липня), що дозволить дотримуватись всіх протиепідемічних вимог.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН