Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці податківці провели рейд на ринку

Вчора заступник начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Станіслав Худар, а також спеціалісти управління податкового адміністрування фізичних осіб провели інформаційно-просвітницький рейд на ринку м. Нової Каховки. Метою таких заходів від податківців є створення рівних умов для здійснення підприємницької діяльності суб’єктами господарювання.

Саме про легалізацію підприємницької діяльності, офіційні трудові відносини з найманими працівниками, дотримання роботодавцями законодавства про оплату праці та своєчасне надходження податків і зборів до бюджету місцевої громади йшла мова під час принципової розмови Станіслава Худара з директором ринку Сергієм Євстратовим.

Такі ж питання обговорювалися і з підприємцями, які працюють на території місцевого ринку. Адже бізнесмени мають відчувати переваги виходу з «тіні», надання електронної звітності, спрощення процедури реєстрації бізнесу, соціальні гарантії офіційно працевлаштованого персоналу.

Під час проведення зазначеного заходу податківці відвідали майже 100 об’єктів торгівлі – ларьків, кафе, точок виносної торгівлі, які здійснюють роздрібну торгівлю різними групами товарів. Під час індивідуального спілкування з підприємцями інспектори встановили 10 суб’єктів, які знаходяться у стадії припинення, але продовжують підприємницьку діяльність, не сплачуючи при цьому податків, 7 бізнесменів мали неоформлених працівників. Були й такі особи, котрі закривали торгівельні точки аби уникнути відповідальності. Податківці роз’яснили порушникам необхідність узаконення підприємницької діяльності та сплатити податки, а також надали їм два тижні на те, щоб привести свою діяльність до законодавчих вимог.

Варто відзначити, що без порушень діючого законодавства на ринку працювало 60 суб’єктів господарювання.

Такі заходи допомагають нагадати бізнесменам просту істину – всі без винятку суб’єкти господарювання мають здійснювати підприємницьку діяльність відповідно до вимог чинного податкового законодавства.

Пресслужба

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН