Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині реалізується обласна програма «Дітям Херсонщини – безпечне харчування»

Про результати впровадження обласної програми «Дітям Херсонщини – безпечне  харчування» розповіла начальник управління освіти і науки ОДА Тетяна Юшко.

«На Херсонщині одночасно із створенням нового освітнього простору оновлюється шкільний раціон та формується сучасне меню для покращення збалансованості та культури харчування дітей. Торік 111 закладів освіти оновили шкільне меню за рецептами страв, запропонованими Євгенієм Клопотенком. Також з метою запобігання та зниження рівня харчових отруєнь серед учнів закладів загальної середньої освіти організовано паспортизацію всіх харчоблоків шкільних їдалень».

Як наголосив голова облдержадміністрації Сергій Козир, забезпечення повноцінного, якісного та збалансованого харчування дітей є важливим для закладів дошкільної та загальної середньої освіти Херсонщини:
«Наше завдання – безпечна і якісна їжа в кожному навчальному закладі. Тож маємо амбітну мету – стати прикладом для інших областей країни у цьому важливому питанні».

Нагадаємо, що вже рік під патронатом дружини Президента України Олени Зеленської в Україні відбувається реформа шкільного харчування. Реформа впроваджується Міністерством освіти і науки, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства та Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН