Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На всіх факультетах ХДУ частину лекцій будуть викладати англійською

Про це повідомляє ректор ХДУ Олександр Співаковський:

– Під час фінального брифінгу з експертною групою Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти по акредитації освітньої програми «Соціологія» подякував команді університету та експертам за спільну роботу. Зовнішній погляд на процеси, які відбуваються у нас, дійсно важливий, бо ми не закрита система, прагнемо вдосконалення та багато над цим разом працюємо. Приємно було почути відгуки, що була відчутна командна робота колективу університету.

Щодо порад та рекомендацій у контексті побаченого, то є багато слушних моментів, над якими ми працюємо. Якщо казати про унікальність освітньої програми, то попит на фахівців, яких ми випускаємо, дійсно є, як і запит на якісні дослідження. Ми маємо чіткі перспективи щодо залучення наших фахівців до співпраці з органами влади та щодо збільшення контингенту студентів, які опановують соціальні науки. У найближчих планах – забезпечити більш тісний зв’язок кафедри соціології з кафедрою інформатики, програмної інженерії та економічної кібернетики інтегрувати навчальні плани. Бо дійсно без сучасних технологій і сервісів вже важко уявити якісну освіту. Ми розуміємо наслідки низького рівня володіння англійською мовою, тому діємо на випередження, хочемо, аби наші випускники були конкурентними на ринку праці. Створили Офіс іншомовної освіти, залучаємо студентів до курсів з вивчення іноземних мов.

З 1 вересня для всіх факультетів вводимо за правило частину лекцій викладати англійською.

Насправді зміни, які відбуваються в університеті, – інструментарій досягнення якості освіти, завдань Стратегії розвитку, підтриманої колективом. У нас є спільне бажання не стояти на місті та бути кращим вишем Херсонщини!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН