Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Уряд спрямує 4,5 млрд грн на розвиток агропромислового комплексу

Сьогодні, 17 березня, під головуванням керівника Херсонської обласної державної адміністрації Сергія Козиря відбулася колегія. Участь у заході взяв і перший заступник голови облради – керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський.

Під час засідання присутні розглянули питання, що стосувалися стану підготовки агропромислового комплексу області до проведення весняно-польових робіт у 2021 році, стану надання медичної допомоги хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19 та ознайомилися з регіональним планом розвитку системи надання соціальних послуг для дітей і сімей з дітьми на 2021-2026 роки.
Зокрема, у ході розгляду першого питання Маргарита Степанова, в.о. директора Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення ОДА, повідомила, що у 2021 році на розвиток агропромислового комплексу передбачена державна підтримка у розмірі 4,5 млрд грн.
У поточному році держава фінансуватиме такі програми: здешевлення купівлі сільгосптехніки та обладнання, здешевлення кредитів для суб’єктів АПК, розвиток фермерських господарств, розвиток тваринництва, садівництва, виноградарства та хмелярства, підтримка приватних меліоративних систем.
Крім того, уряд продовжить підтримку аграріїв за рахунок державної програми «Доступні кредити 5-7-9%», компенсуватиме витрати із встановлення систем краплинного зрошення та надаватиме субсидії на підтримку органічного виробництва та нішевих культур, зокрема 3,5 тис грн на 1 га гречки
Відзначимо, з 1 січня 2021 року для фермерських господарств скасовано обов’язок сплачувати мінімальний розмір ЄСВ за місяці, у яких не було отримано доходу (прибутку).

Також у рамках колегії обговорено оздоровлення та відпочинок дітей влітку 2020 року та підготовку до оздоровчого сезону 2021 року; виконання обласної програми розвитку міжнародного аеропорту «Херсон» на 2018-2020 роки; виконання у 2020 році обласної програми «Дітям Херсонщини – безпечне харчування» на 2020-2022 роки.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН