Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Майже 300 громадських діячів вакцинувалися від COVID-19 на Херсонщині

Про це розповіла Тетяна Карчевич, директор КНП «Херсонський обласний Будинок дитини», головний експерт Департаменту здоров’я ОДА за напрямом «Педіатрія», яка наразі відповідальна за проведення вакцинації.

«В області провакциновано 299 громадських діячів. Жодної дози вакцини AstraZeneca (Covishield) на Херсонщині не вилито», – зазначила Тетяна Карчевич.

Нагадаємо, відповідно до наказу № 443 Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова публічні та громадські діячі можуть вакцинуватися від COVID-19 залишками вакцини Covishield/AstraZeneca. Цей процес розпочато і на Херсонщині.

За словами експертки, для популяризації вакцинації рекомендується залучати до щеплення ветеранів АТО/ООС, народних депутатів України, лідерів релігійних організацій, журналістів, спортсменів, музикантів, акторів, які старші 60 років, та інших.

Тетяна Карчевич наголосила: «Вакцина AstraZeneca (Covishield) є ефективною та якісною, її зареєстровано на території Україні Державним експертним центром МОЗ. Вакцина схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Наразі вона зберігається з дотриманням «холодового ланцюга».

Звертаємо увагу, записатися на щеплення можна за посиланням.

Вакцинація є добровільною та безоплатною.

Дізнайтися більше про вакцинацію від COVID-19 можна на сайті vaccination.covid19.gov.ua та за телефоном контакт-центру 0 800 60 20 19.

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН