Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщину відвідала Генеральний консул Республіки Польща в Одесі

Про це повідомляє голова Херсонської ОДА Сергій Козир:

– Вже вдруге, за останні пів року, на Херсонщині із робочим візитом перебуває Генеральний консул Генерального консульства Республіки Польща в Одесі Катажина Солек. Приємно, що пані Генеральний консул знайшла час на зустріч, адже вже багато років Херсонщина тісно співпрацює із Польщею у багатьох сферах.
Окрім того, за результатами 2020 року регіональний товарообіг між польськими і херсонськими товаровиробниками склав понад 26 млн дол. США. Однак, у розмові із пані Катажиною Солек ми дійшли спільного висновку, що цей показник може бути набагато більшим.

Херсонська продукція, особливо аграрна, вже давно завоювала важливе місце серед торговельних мереж Польщі. А збільшення товарообігу можливе шляхом розбудови логістичної та транспортної інфраструктури.

Наразі є значні перспективи реалізації міжнародного партнерського водного коридору від східних берегів Каспійського моря до Балтики на базі морських портів м.Гдиня (Польща), м. Клайпеда (Литва) та морських портів Херсонської області.

Також Херсонська область зацікавлена у залученні польських інвестицій та активізації партнерства з польським бізнесом в різних напрямках:

❇️ агропромисловий комплекс:
🔸 будівництво переробних підприємств;
🔸 створення логістичних центрів для оптової реалізації або експорту до інших країн сільськогосподарської продукції;

розвиток транспортної інфраструктури:
🔸 приватизація або оренда майна ДП «Скадовський морський торговельний порт»;
🔸 реалізація проєктів у сфері розвитку транспортно-логістичної мережі з огляду на вигідне географічне розташування Херсонської області та проходження міжнародних транспортних шляхів;
🔸 налагодження авіасполучення.

❇️ у сфері промисловості:
🔸 створення індустріальних/технопарків на базі існуючих підприємств області;
🔸 співпраця у сфері важкої промисловості, зокрема у суднобудуванні.

Також, із пані Генеральним консулом Катажиною Солек домовилися про проведення спільних заходів, присвячених 80 – річчю від дня смерті польського генерала Маріуша Заруського.
Маю надію, що такі візити пані Катажина Солек буде здійснювати періодично, адже команда ХОДА завжди готова до налагодження нових зв’язків і співпраці!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН