Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Херсонській облдержадміністрації обговорили питання протидії пожежам в екосистемах регіону

В обласній державній адміністрації відбулося засідання за «круглим столом» з обговорення дієвої протидії пожежам в екосистемах регіону на чолі із заступником голови ОДА Вадимом Чабаном. У засіданні взяли участь представники облдержадміністрації, лісової охорони, рятувального відомства, водної поліції, природного парку «Нижньодніпровський», рибного господарства.

Основна мета засідання – виробити спільну стратегію боротьби з пожежами в екосистемах, особливо у дніпровських плавнях. Адже до теперішнього часу практично основний тягар по гасінню цих пожеж покладається на обласну Держслужбу з надзвичайних ситуацій. У підсумку вдалось розподілити обов’язки між усіма відповідними службами, визначити зони відповідальності і алгоритм взаємодії по залученню техніки та людського ресурсу. Є сподівання, що на території парку «Придніпровський» буде створений підрозділ пожежної охорони, який забезпечить ефективне спостереження за очеретом та оперативне реагування у випадку виникнення пожежі, а також здійснюватиметься протипожежний обкіс очерету у районі розташування садово-дачних товариств.

А ще найголовніше, аби подібні пожежі не провокувались самими людьми, які повинні неухильно дотримуватись відповідних рекомендацій на час весняно-літнього пожежонебезпечного періоду.

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН