Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Пума, яка народилася у Миколаївському зоопарку, відзначила 12 річницю

Сьогодні, 10 березня 2021 року, день народження святкує самець пуми (лат. Puma concolor) на ім’я – Баюн. Йому виповнюється 12 років, народився він у Миколаївському зоопарку. Його батьків звали Федот та Фьокла, вони також народилися у зоопарку. Самиця Фьокла була хорошою матір’ю, адже своїх дітей годувала завжди сама. Про це розповіли у соціальних мережах.

За характером Баюн контактний, добре слухається співробітників зоопарку, які за ним доглядають.

У нашого іменинника була пара – самиця на ім’я Агата, яка народилася 5 квітня 2009 року у Рівненському зоопарку. Від цієї пари в різні роки народилося 8 дитинчат. Агата була дуже турботливою матусею, яка годувала своїх дитинчат сама. Діти Баюна та Агати тепер живуть у різних зоопарках України, а один самець на ім’я Любомир мешкає у парку котячих у Франції (місто Нель). На жаль, на сьогоднішній день Агати з нами не має…

В нашому зоопарку, крім Баюна, мешкає його син Арман, який народився 7 червня 2015 року.

Меню пум у Миколаївському зоопарку складається із яловичини, курятини і субпродуктів (свинячі серця). Тварин годують один раз на день. Періодично в своєму раціоні вони отримують живий корм.

Цікаво знати!!! Пуми у Миколаївському зоопарку мешкали ще на старій території у 70-х роках XX століття. За весь період утримання пум у Миколаївському зоопарку народилося 88 дитинчат.

Пума (лат. Puma concolor) – вид великих хижих ссавців родини Котячих. Широко розповсюджений від Канади до Патогонії. Населяє різноманітні ландшафти, але в основному – гірські ліси, тому й зветься ще й гірським левом. Цей вид тварини занесений до Червоної книги МСОП.

Тож, запрошуємо усіх бажаючих до нас на прогулянку, щоб познайомитися із пумами нашого зоопарку та дізнатися про них ще більше цікавої інформації…

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН