Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївський зоопарк приймає ялини та сосни

Від 31 грудня по 3 січня до Миколаївського зоопарку підприємці привезли близько п’ятисот ялин, які не продали до Нового року.

 Тут близько двохсот привезених ялин, інші вже у вольєрах, – розповідає директор Миколаївського зоопарку Володимир Топчий. – Ми цим займаємося вже багато років. Збираємо свіжі ялини і сосни для того, щоб годувати тварин. Це сезонний корм, і ось як раз у цей час у нас є безкоштовний корм. Крім того, це ще й іграшки. Тому що хижі тварини не їдять хвою, але вони із задоволенням з ними граються, дуже цікавий запах для них. А багато копитних із задоволенням їх їдять, але недовго. Зараз можна побачити сосни у зубрів, у бізонів, у коней Пржевальського, в оленів. Слони їх майже не їдять, але ними обмахуються, чухаються. Висять молоді деревця у наших жирафів. Це якось урізноманітнює їх побут і ми вдячні людям, які привезли ці свіжі дерева.

Віра Журавльова та Олександр Шумський – працівники відділу копитних тварин. Серед їхніх підопічних жирафи Логан та Нуру. У вольєрах тварин теж є ялини. Віра Журавльова говорить: “У хвойних дерев є мікроелементи, вітаміни, яких немає не в одних інших продуктах. Тому тварини знають краще, чого їм не вистачає. І ось ті, які потребують відповідних мікроелементів, речовин, вони поїдають ці гілки з апетитом та задоволенням”.

Олександр Шумський говорить, що тварин годують тільки свіжими ялинами, які не знаходилися в оселях. – Сосни знаходяться в приміщеннях, по-перше, де можуть бути тварини. Тварини можуть, на перший погляд, бути здоровими, а можуть бути носіями якоїсь хвороби. Щоб не було зараження наших тварин, які знаходяться в Миколаївському зоопарку, різними хворобами, ялинки даємо тільки ті, які ще не побували в будинках у жителів.

 Обмежень по кількості ялин, які приймають у зоопарку, немає, – каже Володимир Топчий. – Свіжі дерева використовують для корму тварин, а ті, що стояли в оселях, подрібнюють і використовують для мульчування.

Прийом ялин у зоопарку триває. Із сьомого січня прийматимуть ялини, які знаходилися в оселях.

Деталі у сюжеті Суспільного.

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН