Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині відзначили Шевченківські дні

До 207-ої річниці з дня народження Тараса Шевченка та до 160-річчя його смерті в комунальних закладах Херсонської обласної ради проходить цикл тематичних заходів.

📌 Херсонський обласний краєзнавчий музей
Так, співробітники літературного відділу обласного краєзнавчого музею ознайомили дорослих та дітей молодшого шкільного віку із захоплюючими пригодами Шевченка-школяра. Захід супроводжувався показом віртуальної презентації, цікавих українських мультфільмів, створених за віршами Кобзаря та експонатами XIX століття епохи Т. Шевченка з музейних запасників. З екскурсіями «Дитячими стежками Кобзаря» та «Пригоди Шевченка-школяра» співробітники побували у гімназії № 3, загальноосвітніх школах № 30, 24 та 12.
А 9 березня – в день народження Тараса Шевченка – на захід, присвячений великому Кобзареві, до музею завітали військовослужбовці строкової служби Херсонського прикордонного загону. І говорили тут про Шевченка не тільки як геніального поета, але й як про звичайного чоловіка – його коханих жінок, нерозділену любов, а часом і химерний любовний трикутник; про мрії мати власну хату та сімейний затишок.
📌 Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки
Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки організувала виїзні заходи у школи № 50 і № 57, а до обласної бібліотеки завітали учні гімназії №6. Гімназисти довідалися про важливі, але маловідомі факти із життя Кобзаря та про рекорди, пов’язані із його творчістю. Діти були вражені тим, що «Заповіт» перекладено на 150 мов світу, а один із учасників заходу навіть продекламував його англійською.
У п’ятикласників викликала неабияке захоплення робота українського майстра Миколи Сядристого, який створив найменшу у світі книжку «Кобзар», розміром з макове зерня. А в Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки є своя унікальна збірка, до якої увійшли твори вихованців літературної студії «Контур». Одну із поезій збірки, «Присвята Кобзареві», діти прочитали «ланцюжком».
Також бібліотекарі запропонували учням вікторину «Чи знаєш ти?», у ході якої було здійснено віртуальну мандрівку музеями, які зберігають пам’ять про найвідомішого сина України, та інтерактивну гру «Досьє письменника». Упродовж заходу діти заробляли бали, за кількістю яких і було визначено переможців. Кращими знавцями життя і творчості Т.Г. Шевченка стали Богдан Глазков та Єгор Гаран.
📌 Херсонська обласна бібліотека для юнацтва імені Б.А.Лавреньова
Працівники соціокультурного відділу Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова запросили учнів 9-а класу ХЗОНВК № 11 на вечір-вернісаж «Художник з душею поета».
Школярі мали можливість розширити свої знання про життєвий та творчий шлях великого українського поета і художника. З розповіді бібліотекаря учні дізнались про важливу роль Тараса Шевченка в українському образотворчому мистецтві та про те, що він був одним з найталановитіших майстрів офорту свого часу, прекрасно володів усіма відомими тоді засобами графічного зображення. Наочно переконатись у цьому допомогла віртуальна подорож музеєм картин Шевченка.
У другій половині заходу була проведена цікава вікторина «Шевченко – художник», після якої старшокласники взяли участь у складані артпазлу «Катерина».

Херсонська обласна рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН