Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На базі Херсонського державного університету створять інноваційний кластер області

На базі Херсонського державного університету створять інноваційний кластер області. Це стане поштовхом для молодих людей, які хочуть перетворити власну ідею в бізнес-проєкт, який в майбутньому зможе стати інноваційною стартап-компанією.

Відповідний меморандум про співпрацю підписано сьогодні між облдержадміністрацією, обласною радою, Херсонським державним університетом та ТОВ “Інноваційний холдинг “Сікорські Челендж”.

Завдяки цій співпраці Херсонщина отримуватиме кваліфікованих фахівців із творчими здібностями та амбіціями, які матимуть можливість реалізувати себе у своїй області. На цьому під час виступу наголосив голова облдержадміністрації Сергій Козир.

“Створення інноваційних кластерів – це достатньо популярна тема в країнах ЄС. І мені дуже приємно, що потенціал для розвитку кластерів в економіці є і на Херсонщині. Я І я переконаний, що стати потужним інструментом у створенні стартап руху може наш провідний виш області”, – зазначив очільник області.

Детальніше про заходи, які реалізовуватимуться в рамках співпраці столичної школи стартапів з Херсонщиною, розповів Олексій Струцинський: “У першу чергу – це можливість самореалізуватися тим людям, які мають якісь гарні ідеї. А це й сприятиме підсиленню економіки, конкурентоспроможності області, та й в цілому України”.

За його словами, у рамках підписаного документа, зокрема, планується:

створення Інноваційного кластера Херсонської області;

створити на базі ХДУ стартап-школи;

проводити на Херсонщині конкурси стартап-проєктів за участю експертів, інвесторів, бізнес-агентів та фондів;

представляти кращі проєкти на щорічному міжнародному фестивалі інноваційних проєктів “Sikorsky Challenge”;

відкривати стартап компанії у Херсонській області і підтримувати їх діяльність;

залучати інвестиції для виведення продукції та послуг створених стартап-компаніями на національні та глобальні ринки.

Звернувся до присутніх і голова обласної ради Олександра Самойленко, який підкреслив, що створення інноваційного кластера дозволить розкрити потенціал обдарованої та талановитої молоді, яка бажає працювати для розвитку Херсонщини.

На переконання ректора ХДУ Олександра Співаковського, наявність інноваційного кластера дасть університету додатковий поштовх до роботи над інноваціями. Він наголосив, що всіляко готовий працювати, аби перетворити підписаний меморандум на реальні справи та досягнення.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН