Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Гуляйпільські рибалки прибрали узбережжя річки Гайчур від сміття

Минулого тижня відбулось засідання ради ГО «Гуляйпільські рибалки». На порядку денному – питання подальшої боротьби з браконьєрством, зариблення річки та весняне прибирання водойми і прилеглої території від сміття.

Річка Гайчур здавна є улюбленим місцем відпочинку мешканців та гостей міста, де можна покупатись в теплу пору року чи просто відпочити на природі біля води або порибалити.

ГО «Гуляйпільські рибалки» об’єдналися для того, щоб зберегти для людей річку. Кожного року разом з іншими небайдужими громадянами проводиться прибирання сміття біля річки, благоустрій та висадка дерев і кущів на берегах водойми, боротьба з браконьєрством. Також для покращення самого стану водойми проводиться зариблення за кошти громадян.

Для покращення стану річки необхідно провести додаткове зариблення водойми коропом, товстолобом і білим амуром, які знищать надлишок рослинності у воді.
У 2020 році заходи із зариблення не були проведені, у зв’язку діючими навесні карантинними обмеженнями. Ці заходи планується провести навесні цього року, але це потребує коштів. Тому ГО звертається до небайдужих жителів, приватних підприємців щодо збору необхідних коштів. Свої благодійні внески можна залишити в місцях збору: в магазинах «Зодіак», «Угольок», «Союз».

Ми вважаємо, що наше хоч і невелике краще, ми можемо сьогодні зробити самі, а не чекати цього від інших.

Гуляйпільська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН