Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні вшанували пам’ять Тараса Шевченка

Про це на фейсбуці пише голова Херсонської облради Олександр Самойленко:

– Минуло 207 років з дня народження поета Тараса Григоровича Шевченка, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово – слово великої непогасної любові до свого народу, своєї землі.

Щороку в перші дні весни проходять заходи, присвячені Т.Г. Шевченку.

І сьогодні , 9 березня, з нагоди 207-річниці з дня народження великого Кобзаря, разом з першим заступником – Егор Устинов, з головою Херсонської ОДА – Сергій Козир, Херсонськім міським головою – Ігор Колихаєв поклали квіти до погруддя Пам’ятника Тараса Григоровича Шевченка.
Тарас Григорович Шевченко був простою людиною. Він був сином кріпака і половину свого життя теж провів у кріпацтві. Але єдине, що його рухало в житті, це любов до Батьківщини, любов до України. Бо тільки в любові до своєї держави ми можемо зберегти свою незалежність, відновити територіальну цілісність і об’єднати всю країну
Творчість Кобзаря стала духовною основою формування сучасної української нації: в утвердженні суверенності свого народу і його духовності у рядках «У них народ і слово, і в нас народ і слово»!

Національний поет глибоко розкрив душевне багатство українського народу, осмислив минуле, сучасне й майбутнє України

Дякую що, кожен з вас пам’ятає про цей великий день, і кожен з тих, хто прийшов та поклав квіти до погруддя великому Кобзарю. Адже поезія Тараса Григоровича Шевченка – це джерело з якого ми черпаємо віру, наснагу, надію та любов.

Пам’ятаємо великого Кобзаря задля могутнього майбутнього молодого покоління та України!
Слава Україні!

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН