Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як в Одесі збирають трисекційний трамвай “Одіссей” (відео)

У вагоноремонтній майстерні комунального підприємства “Одесміськелектротранс” збирають третій трамвай Odissey max, який складається з трьох секцій. Він має вийти на маршрут до кінця березня, розповіла кореспондентка Суспільного.

Наразі спеціалісти працюють усередині салони. Вони монтують підлогу, встановлюють кріплення для сидінь та обшивають вагон.

61-річний Карл Сидорук працює у “Міськелектротрансі” 40 років. Шість із них займається збіркою та ремонтом вагонів. За його словами, аби повністю зібрати трамвай, працівники витрачають приблизно місяць.

“Уся робота з електрики зроблена повністю, зібрані усі схеми. Тепер ми готуємо салон вагону. Після цього будемо продовжувати збирати низ вагону. Складнощі в тому, щоб усі ці три секції зібрати разом. Аби вони працювали та були всі на одному рівні”, – пояснив Сидорук.

За його словами, виготовленням рухомого складу займаються понад 10 людей. Зокрема це бригада електриків, слюсарі-складальники та зварювальники.

У довжину Odissey max сягає 32 метрів. Його збирали з деталей українського та чеського виробництва. Частина матеріалів, зокрема каркаси, виготовлені та привезені з міста Калуш. Із-за кордону привозять три готові секції, які потім закріплюють між собою.

Середня секція трамвая має низький рівень підлоги, що дає змогу перевозити людей з інвалідністю, розповів начальник майстерень Іван Цюро. На закупівлю та виготовлення деталей трамвая з міського бюджету витратили майже 22 мільйони гривень.

“Кузов приходить повністю нефарбованим. Усе це робиться тут (у майстерні “Одесміськелектротрансу” – ред.). Це дуже великий вагон, виходить один, як три звичайних. У всіх секціях встановлюємо табло спереду й ззаду. Також на трьох дверях будуть камери відеоспостереження. У водія буде спеціальний монітор, за допомогою якого він усе бачитиме”, – поділився Цюро.

Він додав, що трисекційний Odissey max зможе вмістити 300 людей та передбачатиме 62 місця.

Після того, як трамвай вийде на лінію та проїде понад 300 тисяч кілометрів, йому проведуть капітальний ремонт. Він курсуватиме на житловому масиві Котовського. На маршрут його планують випустити наприкінці березня

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН