Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Консервовані херсонські томати продають у Канаді

Найдовший шлях, який здолали херсонські томати виробництва торгової марки «Лиман-С» – зі Станіславу до Канади. Консервовані херсонські томати смакували в українській діаспорі.

Підприємство працює на території Станіславу з березня 2005 року. Засновниками товариства стали кияни Анатолій Олексійович Симонов, його донька Ганна і  Валерій Павлович Тодосейчук. Директором ТОВ «Лиман-агро» призначили Анатолія Миколайовича Пака. Саме ці люди зберегли консервний цех, який належав колишньому радгоспу «Лиманський», і відновили на його базі виробництво.

Починали з виробництва декількох видів продукції, сьогодні ж в асортименті товариства – понад сорок варіантів овочевої консервації і різноманітних соків. З 2016 року, завдяки придбанню нового устаткування, тут почали виготовляти оцет. До речі, з 2005 року у консервному цеху товариства замінено майже 70% обладнання.

Увесь товар торгової марки «Лиман-С» сертифікований і проходить постійні перевірки у Херсонському науково-виробничому центрі стандартизації, метрології та сертифікації. У минулому році товариство виготовило 303 700 тонн продукції, з яких реалізовано 284 тонни. За цими цифрами стоїть стабільна заробітна плата колективу, а також вчасна сплата різноманітних податків і зборів, котрі наповнюють державний і місцевий бюджет. Зокрема, у 2020 році товариство перерахувало 356 тисяч ЄСВ, 120 тисяч гривень – до місцевого бюджету. На постійній основі у  ТОВ «Лиман-агро» працює 17 осіб, ще 20 – сезонно. «Гаряча» пора починається у червні-липні, коли збирають перший врожай огірків. У холодну пору року тут консервують квасолю.

Сировину для виробництва підприємство закуповує на Херсонщині, Миколаївщині, центральній і західній Україні. Огірки і томати – у Новій Каховці, бобові – на Хмельниччині. Товариство готове співпрацювати і з місцевими фермерами, але вони займаються вирощуванням зернових культур, оскільки відсутнє зрошення. Готову продукцію ТОВ «Лиман-агро» реалізовує у таких містах як Київ, Харків, Вінниця, Мелітополь, Одеса, Умань. Іноді надходять замовлення від державних закладів. Крім того, знайти фірмову консервацію можна у магазинах Станіслава і Херсона.

Білозерка Інфо

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН