Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонським студентам подарували посібники та провели лекцію з журналістики

Про це розповів ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Був присутній на зустрічі студентів І курсу факультету української й іноземної філології та журналістики з власним кореспондентом видання Верховної Ради України «Голос України» Сергієм Яновським.

Тиждень тому він висловив бажання передати Науковій бібліотеці ХДУ сучасні видання, які друкує його редакція. Серед них – посібники з журналістики. Факультет та Пресцентр ХДУ підтримали ініціативу і запросили Сергія Яновського до живого спілкування.

Ми повинні забезпечити наступність від покоління до покоління, від генерації до генерації. Архіважливо, що відомі люди особистим прикладом, розповідаючи про свій досвід можуть націлити студентство – надихнути або навпаки, розвіяти деякі красиві міфи про професію. З того, як студенти ставили питання, зрозумів, що у нас дуже перспективний I курс, вони дійсно цікавляться журналістикою.

Звернувся до майбутніх “акул пера” з побажанням або проханням: поверніть довіру людей до журналіста! Ми повинні бути впевненими: те, що написали, показали у ЗМІ – це правда!

Вважаю, що зустрічі з практикуючими журналістами треба зробити регулярними. Політика університету – відкритість! Ми приділяємо багато уваги формуванню громадської думки про наш заклад. Тільки вчора гуру-журналістики у басейні ХДУ доводили, що вміють добре триматися як на воді, так і в морі інформації. Ми разом популяризували спорт та плавання. А сьогодні відбулася зустріч Сергія Яновського з майбутніми журналістами, які тільки-но занурюються у професію, будують власну траєкторію успіху.

Запропонував першокурсникам розпочати співпрацю з Пресцентром ХДУ, де вже зараз працюють студенти та випускники, створюючи якісний інформаційний контент. Який, до речі, із задоволенням публікують чи показують не тільки місцеві медіа. Запевнив, що підтримую цікаві ініціативи, наприклад, щодо створення сучасної телестудії.

Найцінніше, що є в університеті – студенти!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН