Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У херсонській бібліотеці влаштували Масницю

Кожне свято українського народу має свою мову – словник термінів, набір символів, прикмет, пісень, святкових страв, ритуалів, традицій та звичаїв, які передаються від покоління до покоління. Цьогоріч першою у народному календарі ми зустрічаємо Масницю, яка триватиме з 8 до14 березня, – тиждень перед Великим постом.

Херсонська обласна бібліотека для дітей провела серію заходів, під час яких юні читачі, учасників студії творчого самовираження «Мій світ», першокласники та другокласники Херсонської гімназії № 20 знайомились з весняними святами календарно-обрядового циклу українців.
Справжнім відкриттям для дітвори стала кількість та різноманітність народних назв свята – Масниця, Сирна неділя, Масляниця, Колодій, Масляна тощо. Діти дізналися, що Масниця має особливі ритуали, головними серед яких є зустріч весни, закликання тепла, вітання пробудження природи. Мова цього свята колоритна, багата на веселі загадки, прислів’я, народні прикмети. А ще Масниця щедра на різноманітні страви, які готують цього тижня – млинці, пироги, вареники з різною начинкою, і все поливають сметаною, справжня смакота!

Учасники заходів на згадку виготовили листівку із зображенням головної героїні – Масниці. У кожної творчої дитини вона вийшла гарною, не схожою на інші. Тож радісно та смачно, за народним звичаєм, будемо зустрічати тебе, Маснице!

Херсонська обласна рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН