Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні обговорили можливість запуску нових залізничних сполучень у туристичний сезон

Про це повідомив заступник голови Херсонської ОДА Дмитро Бутрій.

Херсонщина – унікальна територія для туризму, відпочинку та рекреації. Вона має достатньо переваг для формування та розвитку потужного курортно-туристичного комплексу.

Вчора на нараді спільно з керівниками місцевих підрозділів Укрзалізниці, обговорили питання щодо можливості збільшення пасажирських перевезень під час цьогорічного курортного сезону, покращення їх комфортності та привабливості для гостей. Впевнений, це допоможе залучити на Херсонщину більше туристів.
Значна частина відпочивальників дістаються до нашого регіону залізничним транспортом. Через пасажирські залізничні вокзали Херсона та Миколаєва щороку здійснюються перевезення близько 3 млн пасажирів.

Наразі спільними зусиллями ми маємо потурбуватися про покращення
матеріально-технічної бази, вдосконалення організації і управління перевезеннями, системи та якості обслуговування, а також відповідну тарифну політику.
Прогнозується, що у 2021 році кількість відпочиваючих зросте, тож необхідно збільшити кількість потягів до залізничних станцій «Херсон» та «Новоолексіївка».
Для зурчності відпочивальників цьогоріч уже змінено графік руху потяга Київ – Новоолексіївка. Так, влітку він прибуватиме на першу колію залізничного вокзалу о 8:05.
Окрім того, призначені додаткові потяги, які прямуватимуть за маршрутами Львів – Херсон, Київ – Херсон, Чернігів – Херсон, Запоріжжя – Херсон, Харків –Херсон (через Полтаву). Також розглядається можливість запуску поїздів за напрямками Суми – Херсон, Ковель – Херсон через м.Луцьк і м.Рівне.

Також на літній період призначатимуться дві пари приміських потягів Дніпро – Генічеськ. Загалом на літній період до Генічеська прямуватимуть додатково 9 пар поїздів.

Разом з тим, є доцільним призначення нових напрямків, які б ефективно сполучали Херсонську область із Чернівецькою, Черкаською та Кіровоградською областями.
На сьогодні наша область має всі можливості для того, щоб гостинно зустріти усіх охочих туристів. Тож ми маємо підвищити транспортну доступність нашої області. Адже це позитивно вплине на туристичну привабливість Херсонщини.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН