Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщину завітала голова Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста

Про це розповів голова Херсонської ОДА Сергій Козир.

Разом із представниками структурних підрозділів Херсонської обласної державної адміністрації сьогодні зранку зустрілися із головою Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні мадам Флоранс Жіллет.

Це перший візит пані Флоранс на Херсонщину, тож я дуже радий, що у своєму тісному графіку вона знайшла час на розмову.
На жаль, приводом для наших зустрічей і співпраці не завжди є сприятливі моменти. Але, як зазначила і сама пані Флоранс Жіллет, саме в цей період люди потребують допомоги й опіки, а партнерство визначається підтримкою.
Вчора Делегація Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні побувала на КПВВ, і як розповіла Флоранс Жіллет, від побачених умов та послуг, створених на пунктах пропуску в’їзду- виїзду, залишилася під великим враженням. А це – висока оцінка нашої роботи❗
🔹Велику увагу під час зустрічі акцентували на проблемних питаннях ВПО. Це питання сьогодні активно обговорюється і на рівні центральної виконавчої влади. Нагадаю, під час свого першого візиту до Туреччини, у лютому 2020 року, Президент України Володимир Зеленський повідомив, що на Херсонщині планується будівництво містечка для 500 родин переселенців з Криму та Сходу країни. Таке житло будуватимуть у Херсоні та Генічеську.
На жаль, пандемія коронавірусу внесла свої корективи у цей проєкт, проте команда Херсонської облдержадміністрації підготувала всі необхідні документи для його найшвидшої реалізації.
Ще раз хочу висловити подяку пані Флоранс Жіллет та Херсонській обласній організації Товариства Червоного Хреста України, яка працює в особливому режимі та зосереджує роботу на наданні допомоги постраждалим і переміщеним особам із зони конфлікту та Криму, а також продовжує допомагати вразливим категоріям населення області.

Впевнений, що наша подальша двостороння співпраця сприятиме обопільного розвитку соціально-економічного та гуманітарного партнерства.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН