Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Через конфлікт інтересів генічеського посадовця притягнули до відповідальності

За принципової позиції прокурорів Херсонської обласної прокуратури судом за результатами розгляду двох протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, передбачені частинами 1, 2 статті 172-7 КУпАП, притягнуто до адміністративної відповідальності начальника відділу агропромислового розвитку однієї з районних державних адміністрацій.

Прокуратурою доведено, що громадянин, будучи посадовою особою, в порушення вимог законодавства не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів, а також, перебуваючи в умовах вказаного конфлікту, розглянув заяву власної доньки та погодив проєкт розпорядження голови РДА, яким останній затверджено проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність.
Постановою Генічеського районного суду посадовця визнано винним у вчиненні зазначених правопорушень та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3400 гривень.
Не погодившись з постановою суду, державний службовець намагався оскаржити її до Херсонського апеляційного суду.

За результатами апеляційного перегляду справи скаргу залишено без задоволення, а постанову суду першої інстанції про накладення штрафу – без змін.
На цей час вказане рішення набрало законної сили.

Прокуратура Херсонської області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН