Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський міськводоканал запустив обладнання із виробництва гіпохлориту натрію (відео)

Відбувся офіційний запуск обладнання із виробництва гіпохлориту натрію в рамках проєкту “Безпечна вода Херсона”. Вартість проєкту 100 000 євро грантових коштів від Міністерства закордонних справ Словаччини та Словацької агенції з міжнародного співробітництва та розвитку (SlovakAid). Це – знаковий проєкт для південного міста, тож серед учасників заходу представники влади міста та області.

Для України доступ до безпечної питної води є головним пріоритетом – і тому словацький досвід щодо впровадження та використання сучасних технологій у процесі підготовки питної води є для українських підприємств, які займаються питаннями водозабезпечення, дуже важливим.

Херсонводоканал це ефективне підпримство, яке постійно втілює нові технології в рамках Стратегії розвитку. Тож приємно, що саме воно стало переможцем цього конкурсу, оголошеного Міністерством закордонних справ Словаччини та Словацькою агенцією з міжнародного співробітництва та розвитку.

Це обладнання унікальне, адже власне устаткування з виробництва гіпохлориту дозволить не лише уникнути залежності від монополіста-виробника, але й допоможе заощадити до 60% від суми коштів, що підприємство витрачає на знезараження води. На жаль, в Україні є один виробник–монополіст, який охоплює до 90% ринку гіпохлориту, зловживає становищем, регулярно підвищує ціну й загрожує зупинками виробництва. Тож Херсонводоканалу, який вболіває за свого споживача, довелось шукати шляхи виходу з ситуації і рухатись вперед. Міжнарождна співпраця розширила горизонти.

Було побоювання , що через пандемію та митне питання затягнеться реалізація цього проєкту, але завдяки об`єднанню зусиль, все пройшло вчасно. Крім того, в рамках реалізації проєкту, який втілювався за безпосередньої участі Асоціації «Укрводоканалекологія», багато інших українських підприємств, що займаються питаннями водозабезпечення, висловили зацікавленість та бажання брати участь в подібних проєктах, оскільки питання дезінфекції питної води для України та Херсонського регіону є дуже актуальним.

Словацькі партнери вже висловили готовність фінансувати більше подібних проєктів в Україні. Приємно, що саме Херсонський водоканал став першопрохідцем для інших водоканалів України, які можуть отримати грантові кошти від словацького уряду для вирішення власних проблем.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН