Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В населених пунктах Таврійської громади змінюється тариф на централізоване водопостачання

За даними комунального підприємства «Таврійський водоканал», про що розповів на засіданні виконавчого комітету його директор Віктор Пономаренко, тільки від подорожчання протягом минулого року електроенергії підприємство має збитки 273 тис. грн. Суттєво зросла плата за хлорування та аналіз якості води, що також призвело до збитків в 55 тис. грн. До того ж, декілька разів зростала мінімальна заробітна плата, яка з січня вже складає 6 тис. грн., що не відображено в діючому тарифі, і він перестав відповідати економічно обґрунтованим  розрахункам.

При цьому підприємство працює стабільно, місто Таврійськ і селище Плодове цілодобово забезпечено водою. Наразі на обслуговування водоканалу добавляються населені пункти Кам’янського та Новокам’янського старостатів, що потребує від підприємства додаткових затрат. Як приклад, тільки цього тижня на водонапірній станції села Кам’янка працівники водоканалу встановили новий насос для підйому води, завели новий кабель, встановили нову щитову.

До того ж, як вважає міський голова Микола Різак, села повинні мати воду не два рази на день, а цілодобово. В Новокам’янці, де вода подавалась по дві години вранці і ввечері, з жовтня – після перших виборів до Таврійської територіальної громади водопостачання стало цілодобим.

Рішенням Таврійського міського виконавчого комітету від 25 лютого, для Таврійська, Плодового і села Чорнянка встановлюється базовий тариф 11 грн. за 1 куб. м води (13,2 грн. з ПДВ). Для Кам’янки, Червоного Поділля та Новокам’янки – базовий тариф 8,8 грн. за 1 куб. м води (10,56 грн. з ПДВ).

Новий тариф починає діяти з 1 березня 2021 року.

сайт міста Таврійськ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН