Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Білозерці поети провели зустріч на честь 150-річчя Лесі Українки

Стає доброю традицією активом Артлабораторії «Українська Хата – талантами багата» наприкінці лютого зустрічатися з творчими особистостями краю у Білозерській центральній бібліотеці імені Петра Григоренка. Цього року 26 лютого нашу зустріч ми приурочили 150-річчю від Дня народження відомої української поетеси, просвітянки Лесі Українки. На високоемоційному рівні бібліотекар Альона Макаренко окреслила віхи життєвого і творчого звершень уславленої доньки України. Присутні літератори акцентували увагу глядачів на патріотичні та модернові літературні звершення поетеси.

Поезії учасників заходу Євдокії Дубовалої, Світлани Кошолап та Олега Олексюка доповнили українськими піснями вокальний ансамбль «Берегиня» (кер. Ліда Шпак), лауреат Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів вокалістів Тетяна Дудкіна та автор-виконавець власних пісень на слова Ліни Костенко, дев’ятикласниця Тамара Ковальчук. А десятки картин місцевої художниці Тетяни Кисиличак та вишивальниці із села Надеждівка Любові Албасової прикрасили затишну залу книгозбірні чудодійною поліфонією фарб, яка лікує, яка наснажує душу спраглого гармонією Храму Прекрасного.

Дякуємо всім культармійцям Білозерщини та директору Білозерської центральної книгозбірні Людмилі Шишкіній за допомогу в організації та проведенні виїзного засідання Артлабораторії «Українська Хата – талантами багата». Сподіваємося на подальші спільні творчі звершення. Шануймося!

Олег ОЛЕКСЮК, Заслужений працівник культури України, керівник проєкту «Українська Хата –
талантами багата».

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН