Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі водоканал замінив понад 16 кілометрів зношених трубопроводів у 2020 році

Основним завданням підприємства є водопостачання і водовідведення міста Одеси та прилеглих населених пунктів. Щоб послуги надавалися якісно і безперервно, водоканал проводить модернізацію своїх об’єктів — насосних станцій, лабораторій, очисних споруд.

Заміна зношених та аварійних мереж була одним з найважливіших напрямків компанії у 2020 році, адже часто від стану трубопроводів залежить надійність водопостачання. До початку ремонтних робіт інженери «Інфоксводоканалу» за допомогою сучасного програмного забезпечення — Геоінформаційної системи ведуть облік пошкоджень на лініях водопроводу і каналізації, а також складають план першочергової заміни мереж на найбільш аварійних ділянках.

У 2020 році фахівцями водоканалу було прокладено 16454 метри нових мереж, що набагато більше ніж у  попередні роки. Нові труби були прокладені на зношених ділянках водопроводу по вулицях Марії Демченко, Семена Палія, спуску Степана Олійника, проспекту Небесної Сотні, ділянці водогону на Затоку. За німецькою технологією реновації оновили каналізаційний колектор по вулиці Моторній.

«Інфоксводоканал» використовує якісні труби провідних виробників, термін експлуатації яких складе не менше 50 років. А самі роботи проводяться за сучасними технологіями, що дозволяє мінімізувати розкопки, відключення послуг і незручності для споживачів.

Слід зазначити, що раніше підприємством було оновлено близько 193 кілометрів водопровідних та каналізаційних мереж.

У свою чергу, директор «Інфоксводоканала» Ігор Лисенко запевнив, що оновлення мереж залишається одним з пріоритетних напрямків підприємства і в поточному році, адже від цього залежить безперебійне і якісне водопостачання одеситів. Зокрема, нові трубопроводи будуть прокладені вулицями Львівською, Осипова, Мельницькою, Генерала Петрова, Вапняною і інших.

Одеська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН