Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Територіальним громадам Миколаївщини презентовано інвестпрограму з переробки відходів

Миколаївська облдержадміністрація працює з різними варіантами щодо покращення екологічної ситуації області, збільшення робочих місць та розв’язання проблеми зі сміттям в економічно-вигідний спосіб для територіальних громад. З цього приводу, сьогодні, 19 лютого, відбулася зустріч першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Георгія Решетілова з представниками ТОВ «Німецько-Українське підприємство «Браун Індастріал Технолоджі» та міськими, селищними, сільськими головами територіальних громад, які зацікавлені в будівництві заводів з переробки відходів.

 

Заступник директора з проєктного розвитку НУП «БІТ» Анатолій Скряга презентував присутнім інвестиційну програму, яка передбачає впровадження німецького досвіду та сучасних технологій в систему поводження з муніципальними відходами. Ця програма розроблена винятково для територіальних громад України і передбачає побудову заводів з переробки відходів, які прийматимуть та перероблятимуть весь обсяг відходів ТГ, в тому числі відходи, що біологічно розкладаються.

 

Щодо фінансування спільного підприємства Анатолій Скряга зазначив, що з боку німецьких партнерів інвестування складатиме 70 %, а з боку громад – 30 %.

 

«Створюються нові робочі місця, такий завод при повній конфігурації обслуговується 48 працівниками. Третина цих працівників – це оператори, які будуть проходити навчання в Німеччині, для того аби отримати необхідну кваліфікацію для обслуговування даного підприємства», – розповів Анатолій Скряга.

 

В свою чергу, перший заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Георгій Решетілов зазначив, що дана пропозиція є досить цікавою, адже наразі проблема зі сміттям є гострою і потребує якнайшвидшого вирішення. І розгляд створення спільних підприємств для будівництва і експлуатації заводів з переробки відходів в громадах області потребує уваги.

Миколаївська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН