Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З Миколаєва в Нову Каховку незаконно перевозили деревину

Вчора вночі працівники сектора реагування Каховського районного відділу поліції під час патрулювання поблизу Каховської ГЕС зупинили автомобіль «ЗІЛ», який перевозив спиляні колоди лісових насаджень. Під час перевірки водій не надав жодних документів, підтверджуючих законне перевезення або придбання деревини. Автомобіль з дровами був вилучений. Наразі відкрите кримінальне провадження за фактом незаконної порубки дерев.

За словами начальника Каховського районного відділу поліції Вадима Парфентьєва, в кузові вантажівки знаходилось близько 12 кубічних метрів розпиляних стовбурів акації. У керманича, який виявився 63-річним місцевим мешканцем, не було жодних дозвільних документів на перевезення або придбання деревини. Він пояснив інспекторам, що його попросили перевезти дрова зі складу в Миколаївській області у Нову Каховку. Проте адреси, де знаходиться склад, водій вказати не зміг.

Вантажівку з деревиною поліцейські вилучили і доставили у відділ поліції в якості речових доказів. За вказаним фактом в Єдиний реєстр досудових розслідувань слідчі внесли відомості за ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу». Санкція статті передбачає покарання в вигляді сплати штрафу в розмірі від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років.

Поліція Херсонської області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН