Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У ХДУ відкрили першу аудиторію для змішаного навчання (відео)

Про це розповів ректор вишу Олександр Співаковський.

Сьогодні разом з колегами відкрили першу сучасну аудиторію для змішаного навчання. Це пілотний проєкт, який реалізовано на факультеті української й іноземної філології та журналістики. На підході – ще дві пілотних аудиторії… А, починаючи з квітня, таких аудиторій буде 40! І це тільки в цьому році!

Це частина Стратегії розвитку університету – створення кардинально іншого, новітнього середовища для навчання, яке відповідає європейським, американським стандартам та вимогам часу. Ми розбудовуємо інфраструктуру, яка не має аналогів не тільки на Херсонщині, але й на півдні України. Кожна кафедра вже у цьому році отримає не менше однієї відремонтованої аудиторії, яка оснащена великим екраном, камерами та відповідним комп’ютерним обладнанням. У розпорядженні викладача – сучасний ноутбук, новітні програми та методики, спеціально розроблені для змішаного навчання, коли одна частина здобувачів освіти знаходиться в аудиторії, а інша – онлайн.

Але це ще не всі можливості. Насправді наша мета зробити так, щоб Херсонський державний університет вийшов за межі своєї території. Зараз ми розробляємо 3D-модель освітнього процесу, коли від формату академічних груп ми переходимо до груп навчальних, долучитися до яких можуть не тільки наші студенти, але й здобувачі освіти інших вишів, фахівці, які потребують підвищення кваліфікації з певних напрямків. Наразі триває внутрішня сертифікація таких навчальних програм. Впевнений, зовнішні обставини не мають впливати на якість освітнього процесу.

Оскільки відкривали аудиторію для змішаного типу навчання, то й частина гостей була присутня на урочистій події дистанційно – за допомогою Zoom-зв’язку. Можливість підключитися до заходу мали усі охочі. Особисто протестував якісний зв’язок та звернувся до присутніх.
Студентам побажав використовувати інфраструктуру для власної капіталізації. Адже успішний студент – це архіуспішний випускник. А саме випускники створюють ім’я та репутацію університету.

Подякував всім, хто опікується процесом запуску цього інфраструктурного проєкту. Першому проректору Сергію Омельчуку, усім проректорам, а особливо – Максиму Віннику та Наталії Кушнір. Першими бути завжди важко, але почесно. Вважаю, що декан факультету Ірина Гоштанар чудово впоралася, бо можливості аудиторії відразу інтегрували в освітній процес. І сьогодні ми це побачили під час демонстрації частини заняття з граматики англійської мови.

P.S. Все, що ми робимо – це для наших студентів та викладачів. Створюємо відповідну інфраструктуру, екосистему, у якій студент має можливість стати успішною людиною, а успішна людина – це, в першу чергу, щаслива людина. Відчув, що слова студентки Ольги Ларіної на відкритті першої аудиторії для змішаного навчання були словами щасливої людини.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН