Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині встановлюють інтелектуальну систему зважування в русі

Зараз на трасі Н-11 Дніпро-Миколаїв в районі Казанки ведуться роботи по установці інтелектуальної системи зважування в русі, яка допоможе зберегти дороги області від руйнування через постійні перевантаження фур і вантажівок. Всього таких систем в області буде 5.
Про це на своїй сторінці в мережі «Фейсбук» повідомив Владислав Невеселий.
 «Британські представники компанії, які поставлять устаткування, завжди знаходяться на зв’язку, консультують, допомагають з установкою і діляться закордонним досвідом», – зазначив Владислав Невеселий.
На сьогодні вже виконані основні роботи з монтажу головної конструкції-арки, на якій буде розміщено обладнання з датчиками вимірювання габаритів транспорту. І допоміжна конструкція, де буде 6 камер трьох типів: для загального огляду, визначення номерів і кругового огляду.
Яким чином працює WIM-система?
Владислав Невеселий розповів, що вся інформація, отримана з камер, буде зведена в єдину картку автомобіля: фото, номер, вага, габарити. Далі це передається в ситуаційний центр, а дані злісних порушників направляються в поліцію з конкретною фіксацією перевантаження.
До проходження сертифікації, яка запланована на березень цього року, комплекс працюватиме в тестовому режимі.
 «Налаштування самої системи відбувається за наступним алгоритмом: 1 автомобіль, троє ваг, три швидкості. 90 разів транспорт з різною завантаженістю і швидкістю буде проїжджати через WIM. Таким чином коригується точність показників комплексу», – зазначив Владислав Невеселий.

Служби автодоріг області у Миколаївській області зауважив, що наразі, на моменті монтажу вже помітна результативність установки «розумної» системи – спрацьовує психологічний фактор: водій бачить камеру і автоматично пригальмовує. А коли комплекс запрацює на повну, то результат не змусить себе довго чекати, адже мова цифр виключає людський фактор.

Пресслужба Миколаївської ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН