Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві планують відкрити перший притулок для жертв домашнього насильства

У Миколаєві в 2021 році планують відкрити обласний притулок для жертв домашнього насильства. Про це розповіла начальниця відділу по роботі з сім’єю управління соціальних гарантій і компенсацій, загальнообов’язкового державного страхування департаменту соцзахисту населення Миколаївської облдержадміністрації Зоя Дмитрієва.

У Миколаївській області від початку пандемії COVID-19 зафіксували на 11 тисяч більше випадків домашнього насильства, ніж у попередні роки.

“Якщо в попередні роки було приблизно 4 000 випадків, то в 2020-му надійшло більше 15 тисяч звернень про випадки домашнього насильства. Жертвами стали жінки й діти”, – сказала Зоя Дмитрієва.

За її словами, допомогу людям, які стали жертвами домашнього насильства, надають працівники шести мобільних бригад. З них фахівці трьох бригад допомагають учасникам АТО/ООС та членам їхніх родин. У тому числі, якщо фіксують випадки домашнього насильства, пише Суспільне.

У притулку для жертв домашнього насильства постраждалі люди зможуть тимчасово проживати. Окрім того, буде відділення денного перебування, де надаватимуть психологічну допомогу.

Також у Миколаївській області впроваджують програму корекційної роботи з кривдниками. У 2020 році понад 40 кривдників згідно з рішеннями судів направили на проходження корекційної програми.

Зі слів Зої Дмитрієвої, якщо суд виніс рішення про проходження корекційної програми, кривдник обов’яково має стати її учасником. За непроходження програми передбачена кримінальна відповідальність.

За словами психотерапевтки Олени Снісаревської, жертви й кривдники під час пандемії коронавірусу почали проводити вдома більше часу. Це одна з головних причин, чому кількість випадків домашнього насильства зросла.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН