Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні керівництво “Укрпошти” зустрілося із місцевими видавцями

Розділяючи занепокоєння редакторів газет незадовільною доставкою друкованих видань в області, правління Херсонської обласної організації НСЖУ ініціювало зустріч керівництва Херсонської дирекції «Укрпошти» з видавцями, яка відбулася 12 лютого. У ній взяли участь в.о. директора Т.Ю. Морозова, її заступник, керівники відділів, котрі курують питання доставки та передплати періодики, юридична служба. Редакторський склад, на жаль, був нечисленний – завадила негода.

Тетяна Юріївна розповіла про нововведення: закриття відділень поштового зв’язку у селах, скорочення листонош та впровадження пересувних бригад (на Херсонщині їх 73), які б мали наблизити послуги до споживачів, та, навпаки, викликали негатив з боку населення; про всілякі акції «Укрпошти», перевиконання плану пересувними відділеннями.

Редактори Тетяна Підгородецька (Скадовськ), Ірина Терлецька (Чаплинка), Любов Рудя (Горностаївка), Світлана Павліченко (Велика Лепетиха), Анатолій Жупина (Херсон) висловлювали претензії до поштовиків щодо невиконання умов укладених договорів. Основні з них: через порушення графіків газети (не тільки місцеві, а всі) доставляються несвоєчасно, у віддалені села із значним запізненням або й взагалі не привозяться, розповсюджене явище – періодика не потрапляє до двору, тиражі залишаються у сільському магазині, приміщенні старостату, сусідів чи ще деінде, губляться через плутанину, потім не довозяться.

Дивує закритість поштовиків: редакції не можуть добитися графіків доставки газет, регіональні менеджери на місцях відмовляються давати інформацію (мовляв, вони не уповноважені). Місцевих листонош у ході реорганізації звільнили, а ті, що приїжджають з пересувними відділеннями, не знають територію сіл, людей. Редактори зазначали: там, де залишились стаціонарні поштові відділення, місцеві листоноші, ситуація набагато краща. Укладені договори, на думку редакторів, кабальні, є невизначеності, які не дають можливості добитися у суді відшкодувань чи штрафних санкцій за порушення їх умов.

Присутні представники ЗМІ хотіли почути відповідь на запитання: що керівництво обласної дирекції робить для того, щоб поліпшити ситуацію? Тетяна Морозова повідомила: ще триває тестовий період, враховують скарги і пропозиції з місць, власні висновки, у результаті чого у 120 населених пунктах переглянуто графіки доставки газет, передплатники отримують їх у п’ятницю-суботу замість вівторка-середи наступного тижня. Що можливо – міняється. Корегування триває й досі.

Зараз, приміром, по Нижніх Сірогозах, Горностаївці. Керівництво визнає: на рівні обслуговування відчутно позначається людський фактор – на посади регіональних менеджерів, працівників пересувних відділень почасти потрапляють непідготовлені люди. На даний момент дехто вже звільнений (нова людина працює, зокрема, у Новотроїцькому) і цей процес, очевидно, триватиме й надалі. На всіх нарадах постійно наголошується: газети приносити до двору.

«Ми готові до діалогу, до співпраці, вас чуємо, робимо зміни», – запевнила пані Морозова. На підтвердження цих слів пообіцяла надати всім редакторам графіки доставки газет, телефони регіональних менеджерів, керівників пересувних відділень, дирекції, виробити спосіб регулярних комунікацій з редакторами. Також запевнила, що на всі запитання, пропозиції, зауваження, які редактори надали у ході підготовки зустрічі, буде направлено письмову відповідь, враховано їх у роботі.

Розповідь про заходи, що вживаються поштовиками, була переконливою. Дуже сподіваємось, що наступні кроки по поліпшенню стану справ з доставки газет передплатникам будуть ефективними.

До речі, присутній на зустрічі видавець газети «Гривна» Михайло Новицький сказав, що у нього немає претензій до Херсонської дирекції «Укрпошти». Значне поліпшення ситуації відзначає і Анатолій Полуфакін – редактор газети «Вісник Олешшя». Хочеться вірити, що решта також дочекається позитивних змін найближчим часом.

Правління Херсонської обласної організації НСЖУ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН