Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні знову мітингують моряки: цього разу перекрили дорогу

Про це пишуть у групі “Новини півдня України”. Херсон. Хурделиця. Моряки пікетуть. З ними спілкувався заступник голови Хеосонської облдержадміністрації. Але розмова не йшла, бо в моряків претензії є до держави, але, коли мова йде про їх зобов’язання-податки, це викликає агресію. Нині, аби піти в море за різні документи влни сплачуюють шалені кошти до 5000 доларів, які теж поза зоною оподаткуання.

Про новий пікет розповіла журналістка Лідія Григор’єва.

У хурделицю моряків у Херсоні організовано вивезли на пікет. Чому вивезли, тому що на початок анонсованої акції на 9.30 їх не було.Хоча, якщо такий захід – це воля народу, то вони збираються поступово. Їх везли. Звідки – це питанння до організаторів.

Звісно, болюче місце їх сертифікація через агентів, які, знаючи що моряки не платять жодних податків в рідній країні(!!!), взагалі знахабніли, звинтивши ціни за 15 років в рази. І моряків спочатку все влаштовувало. Наприклад, в 2005 році послуги сертифікації (переатестації) коштували 100 дол, а тепер 5000 дол. Чи можна здавати чесно і без хабарів іспити щодо переатестації, можна, але морякам треба знати коло питань, з якими вони йдуть, а чиновникам вибудувати правила гри у морській галузі по-чесному.

І нарешті зміни повинні бути системні, включаючи зобов’язання перед державою. Бо не можуть правила гри щодо оподаткування бути різними для моряків – у них є вимоги до держави, але зобов’язань ніяких, і для підприємців та працевлаштованих, які сплачуюють податки. У відео вся суть вимог моряків! До речі, моряки двічі у Херсоні перекривали дорогу на Ушакова та Потьомкінській!

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН