Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні податкова та представники влади вийшли на діалог з моряками

Вчора в Херсонській обласній державній адміністрації відбулася зустріч з представниками «Українського об’єднання моряків». У заході взяли участь: народний депутат України від Херсонщини Павло Павліш, в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим, керівництво обласної державної адміністрації, обласної ради, ГУ Національної поліції в Херсонській області та ректор Херсонської державної морської академії Василь Чернявський.

Під час діалогу Ігор Клим акцентував увагу на необхідності декларування доходів та сплаті податків до бюджетів місцевих громад. Адже, саме ці кошти у подальшому спрямовуються на розбудову інфраструктури міст та селищ.

Податковим законодавством України визначено обов’язковість оподаткування закордонних доходів. Декларацію про майновий стан і доходи громадяни зобов’язані подати до податкових інспекцій за місцем реєстрації. З початку року вже 6 громадян Херсонщини загалом задекларували понад 700 тис. гривень доходів, отриманих за кордоном. Із цієї суми – 131 тис. гривень надійде до бюджету у вигляді податку на доходи та військового збору.

Також присутні обговорили питання підтримки змін до чинних нормативних актів щодо спрощення системи дипломування моряків.

За результатами зустрічі було напрацьовано ряд рішень, досягнуто певних домовленостей щодо подальшої взаємодії та практичної реалізації поставлених завдань.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН