Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Найбільший постачальник газу в Запорізькій області знизив тарифи для населення

Один із найбільших операторів газопостачання в області ПАТ «Запоріжгазбут» повідомляє про зниження тарифів на газ для побутових споживачів. З 1 лютого цього року він складатиме 6.99 грн за м.куб. з ПДВ. На 1 грудня минулого року тариф складав 8.96 грн. за м.куб.

Рішення «Запоріжгазбут» про зниженню тарифів для побутових споживачів прокоментував голова Запорізької ОДА Олександр Старух:

«Позитивним є те, що суб’єкти господарювання дослухалися до чіткої позиції Глави держави. Тарифи мають бути справедливими для всіх верств населення. Завдяки прийнятому Урядом рішенню ціна газу для українців в середньому зменшується на 30-40 відсотків. У минулі роки чимала частина наших громадян отримували платіжки на 2-3 тисячі гривень. Плата за газ забирала з кишені до 70 відсотків мінімальної зарплати. Тому маємо працювати над тим, аби запрацював ринок житлово-комунальних послуг і люди самі обирали найдешевшу пропозицію. Відповідно паралельно інформуємо населення як скористатися ринком газу і змінити свого постачальника».

За дорученням Президента України Кабінет Міністрів 18 січня ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Така ціна буде діяти з 1 лютого і до завершення опалювального сезону.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН