Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новокаховські бібліотеки отримали понад 800 нових книжок від Українського інституту книги

Дві бібліотеки Новокаховської Централізованої бібліотечної системи на початку року отримали 827 нових книг в рамках державної Програми поповнення фондів публічних бібліотек Українського інституту книги, повідомляє відділ культури і туризму.

Всього книжкові видання отримають лише 603 бібліотеки із 15000 бібліотек України. Пощастило 20 бібліотекам з Херсонської області. В їх числі Центральна міська бібліотека і міська бібліотека для дітей та юнацтва Новокаховської ЦБС. Центральна бібліотека отримала 317 книг, а міська бібліотека для дітей та юнацтва – 510.

Це нові книжки, видані у 2020 році, виключно українською мовою, гарно ілюстровані. Це книги багатьох серій: «Знамениті українці», «Великий науковий проєкт», «Політичні портрети», «Українська міфологія», «Мистецтво мислити» та ін. До кожної з книг прикріплено особливу наліпку „Ukrainian Book Institute”.

Щоб отримати ці книги, була зроблена чимала робота. Обов’язковою умовою Інституту книги була наявність в бібліотеках веб-сайту, або сторінки в соціальних мережах, проведення заходів з популяризації читання та готовність надавати Інституту інформацію про книговидачу придбаних видань.

Бібліотеки заповнили анкети бібліотек-учасників. Це своєрідний звіт роботи бібліотек з читачами за три роки (2017, 2018, 2019) з інформацією про наявність комп’ютерів, Інтернету, кількість відвідувань бібліотек, дані про бібліотечний фонд і кількість надходжень за останні роки. Далі, кількість організованих та проведених заходів з промоції української книжки і читання.

У 2019 році наші читачі приймали участь і перемагали у таких конкурсах: «Книгоманія» (загальноукраїнський); «Діти єднають Україну» (всеукраїнський(ІІІ місце); «Лідер читання – 2019» (загальноукраїнський (І місце); «Творчі канікули» (всеукраїнський); «Ігри патріотів Херсонщини» (обласний); «Мрій! Читай! Досягай!» (обласна акція); «ПрофіКемп» (міжрегіональний проект); Канікули з Книгою (обласна програма), «Поетичний Камертон Ліни Костенко» (обласний), «Ми народились в Таврійському краї» (обласний), літературний тур «Книгомандри Херсонщиною»: творча зустріч з відомими українськими письменниками (обласний), ХХІІ фестиваль-конкурс учнівської молоді «Смарагдове місто» (міський) та ін. У 2020 році трохи змінив напрямок карантин.

Завдяки активній роботі колективів бібліотек, зацікавленості читачів та багатолітній плідній співпраці з учителями, а також підтримці міської влади, депутатів та громадських діячів стало можливим цьогорічне поповнення цікавими книжками.

Таврійські вісті

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН