Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві затримали бухгалтерку великої будівельної фірми на хабарі

Слідчі Служби безпеки повідомили про підозру власнику великої мережі будівельних фірм, який є фігурантом низки проваджень, і підозрюється у привласненні бюджетних коштів в особливо великих розмірах. Про це повідомляє пресслужба.

Оперативники і слідчі спецслужби затримали у Миколаєві бухгалтерку підприємств, яка, за вказівкою власника, пропонувала 10 тисяч доларів хабара посадовцю Державної фіскальної служби. Неправомірна вигода призначалася аби «вирішити» із службовою особою питання про виключення фірми із переліку платників податків, що відповідають критеріям ризиковості.

Комерційні підприємства, кінцевим бенефіціаром яких є бізнесмен, «спеціалізуються» на бюджетних коштах, що спрямовуються для реконструкції та будівництва об’єктів критичної інфраструктури. Його структури загалом отримали понад 0,5 мільярда бюджетних коштів.

Підприємства бізнесмена виконували роботи з численними порушеннями вимог, використовували матеріали неналежної якості, порушували технології виробництва і будівництва, залучали для постачання продукції та виконання робіт фірми із ознаками фіктивності. Через це у компаній фігуранта виникали постійні проблеми із правоохоронними органами. Одне з таких питань і намагалась «вирішити» у Миколаєві бухгалтерка бізнесмена.

Триває досудове слідство за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Викриття проводилось під процесуальним керівництвом Миколаївської обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН