Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У центрі реабілітації для хижих тварин на Запоріжжі народилися тигренята і левеня

У Василівському реабілітаційному центрі для хижих тварин на початку цього року народилися двоє тигренят і левеня. Від малечі одразу відмовилися батьки, тож нині їх вигодовують господарі центру.

Олександр Пилишенко, власник Василівського реабілітаційного центру для хижаків, оголосив голосування на найкращі імена для малечі, після народження тигренят та левеняти. Чоловік каже: пропозиції надсилали цілодобово в фейсбуці, на електронну пошту, в особистих повідомленнях.

“Вперше ми звернулися до всіх небайдужих з такою пропозицією обрати імена для малечі. Конкурс проводився до 31 січня включно, переможці зможуть безкоштовно відвідати наш Центр всією родиною. Пропозицій було близько 300. Найактивніші були дорослі, багато імен, які пропонували вже у нас є. Головне також звертати увагу і на значення прізвиська. Найчастіше пропонували: Льолик, Льова”, – розповідає Олександр Пилишенко.

Від маленьких хижаків одразу відмовилися матері, хоч це не перше поповнення у їхніх батьків. Тата і маму тигренят звати Рудгар і Окка. Це Амурський підвид азійських тигрів. Батьки левенятка Торрик і Моргана, з Берберійського підвиду африканських левів. Тож Льолик і Болик та Сімба сплять поруч з Олександром та Оленою, які весь час їх доглядають.

Їжу для них, а саме – молочну суміш – завжди треба підігрівати до 38 градусів, це температура тіла їхніх мам. Коли малечі буде 45-50 днів, можна буде давати курячий фарш та кролика, а м’ясо копитних тварин – з 2-3 місяців. Загалом, зараз за ними треба дбати як за малими дітьми, каже дружина Олександра Олена.

“Вже звикли, але трохи втомилися. Трохи менше любові даю родині, чоловікові, дітям, онукам, бо тепло віддаю малечі зараз. Головне, щоб вони були здорові. Дотримуємося кімнатної температури 26 градусів, щодня змінюємо пелюшки, щоб все було стерильно. Після годування, завжди їх гладимо, масажуємо, миємо попки. Дивимося як вони ходять в туалет, щоб все гаразд було. Нігтики трохи підстригаємо, щоб вони себе не травмували, коли повзають, і повзуть до пляшечки, і щоб нас не дряпали, бо це все ж таки хижаки”, – розповідає Олена Пилишенко.

Олександр каже, в два з половиною – три місяці тигренятам та левеняті можна буде робити щеплення та перевести у вольєри на вулиці.

Окрім двох тигренят та левеняти, в Центрі є й трохи старші їхні брати та сестри, а також 9 місячні леви: дві дівчинки з однаковими прізвиськами Нала та хлопчики Алекс та Цезар. Вони поїдуть до Африки створювати свій прайд за програмою адаптації тварин. Нині підлітки також живуть вчотирьох, а двоє з них вже навіть уподобали одне одного для пари.

Загалом в Василівському реабілітаційному центрі проживає понад 200 тварин, з них більш ніж 70 хижаків. Відвідувачів зараз набагато менше, каже Олександр, через погоду та карантинні обмеження. В планах у господарів – розбудовувати Центр, а також найняти зоопсихологів, штатних ветеринарів, кінологів та інших фахівців для тварин.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН