Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одеські рятувальники допомогли дівчині, яка опинилася у сніговому заметі

Одна з дивовижних історій, після якої починаєш вірити в прихильність долі та підтверджує, що Рятувальники зажди готові прийти на допомогу, трапилась під час останніх снігових заметів на Одещині.

Є в Головному управлінні ДСНС в Одеській області спеціальний інженерний автомобіль (БАТ), який вступає в двобій зі сніговою стихією, коли інша техніка стає неспроможною. БАТ йде попереду, прокладаючи шлях для іншої рятувальної та снігоочисної техніки, таким чином й добираються рятувальники до водіїв, які (або власники яких), нехтуючи попередженням про погіршення погодних умов, відправляються в дорогу та застрягають у снігових заметах. Саме у такий пастці нещодавно опинилися сотні вантажівок на Київському автошляху в час, коли лютувала негода, взявши в «заручники» всіх, хто опинився не в тому місці не в той час. Отож.

Очолювати роботи по ліквідації наслідків снігопаду на автошляху Одеса -Київ було доручено офіцеру, відповідальному за напрямок реагування на надзвичайні ситуації. Відтак, рятувальник на службовому автомобілі направився в епіцентр заподіяного негодою лиха. Рухаючись Одесою, коли довкола замітало снігом, а в кюветах вже знаходились навіть великогабаритні вантажні автомобілі, вдалині, на фоні снігопаду рятувальники помітили єдину людську постать. Під’їхавши ближче, стало зрозуміло що це – юна тендітна дівчина. На питання, куди вона прямує, юна «мандрівниця», яка навіть була вдягнута не по погоді, відповіла, що прямує до с.Старі Маяки, де її на важковаговому автомобілі має чекати тато.
З’ясовувати підробиці часу не було та залишати дівчину в таких умовах – це ризик для її життя, тому її запросили до рятувальної машини. Одразу в пам’яті виринув спогад про трагічний випадок, що стався в нашій області у 2015 році, коли підліток, який намагався в таку заметіль добратися додому в село в Овідіопольському районі замерз під час шляху…

«Від Одеси до Старих Маяк – понад 100 км. Як ти доберешся по такій заверусі?», – після цього питання дівчина розплакалась від пережитого стресу. Та наші рятувальники вже володіють навичками першої психологічної допомоги, що беззаперечно стало в нагоді. «Я, будучи «підкованим» в питаннях психології, одразу дав дівчині води, надав змогу поплакати та зігрітися перед тим, як з’ясувати більше деталей, необхідних для допомоги», – розказує офіцер служби цивільного захисту.

Як розповіла дівчина, вона уродженка Білої Церкви та працювала на Промтоварному ринку «7 км», у закладі громадського харчування, доки її не випровадив, у таку непогоду, власник закладу, навіть не заплативши їй заробітну платню. Тому вона зателефонувала татові, який мав забрати її в Одесі, але застряг у снігових заметах поблизу с.Старі Маяки.
…В той час, коли керівний та особовий склад ГУ ДСНС України в Одеській області, при взаємодії зі службою патрульної поліції та службою автомобільних доріг в Одеській області організовували та ліквідовували наслідки негоди, дівчина мирно спала після нервово-психічного перевантаження в рятувальному автомобілі.
Долаючи на спеціальній рятувальній техніці БАТ снігові замети зі швидкістю 10 км за 4 години, витягуючи транспортні засоби з кювету, рятувальники наближували довгоочікувану зустріч доньки з батьком.

Коли рятувальники наблизились до Старих Маяк і побачили багатокілометровий затор з різногабаритних машин, дівчина знову почала нервувати. Спроба зателефонувати тату виявилась невдалою, адже він не брав слухавки… І тут водій рятувальної служби помітив автівку, що по опису нагадувала транспорт батька нашої мандрівниці. Перейнявшись долею дівчини, рятувальник підійшов до машини, а виявивши там чоловіка, що спав, не розтрачуючи час на зайві деталі, запитав одне «ЯК ЗВАТИ ДОНЬКУ?!».

Годі й підібрати слів, якими б можна було описати вираз обличчя батька, радість в очах дівчини та відчуття, що переповнювали серця рятувальників та всіх оточуючих…
Такі історії не залишають нас байдужими, вселяють надію та додають наснаги, а також підтверджують думку, що янголи, які рятують і допомагають – існують, і звуться вони РЯТУВАЛЬНИКИ!

Психологічна служба ГУ ДСНС України в Одеській області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН