Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новокаховський дитячий садок «Казка» святкує 50-річний ювілей

Рівно півстоліття тому, 31 січня 1971 року, Новокаховський дитячий садок №5 «Казка» прийняв своїх перших вихованців. Не одне покоління дітей зростало й навчалося у «Казці» та робило свої перші кроки у доросле життя.

За час свого функціонування в системі відділу освіти Новокаховської громади Херсонщини у садочку створено усі необхідні умови для зростання, навчання та розвитку малечі, забезпечено повноцінне харчування та змістовне дозвілля. Про це редакції Online НК повідомила керівник дитячого закладу Світлана Ясентюк. http://nk-online.com.ua/novokahovskyj-dytyachyj-sadochok-kazka-svyatkuye-50-richnyj-yuvilej/

Сьогодні в ЗДО №5 НКМР працює 9 груп для дітей різного віку, з них:

– 1 ясельна для дітей раннього віку;

– 3 групи для дітей з вадами зору, в яких створено всі умови (лікувальний кабінет, ігрову) для корекції зору;

– цього року на базі існуючої відкрито одну інклюзивну групу.

Одним з напрямків роботи закладу є логіко-математичний розвиток дошкільнят. Діти мають змогу за допомогою блоків Дьєнеша, паличок Кюїзенера опановувати доволі складні математичні поняття. Даний матеріал широко застосовується в дитячих садках Угорщини, Польщі, Бельгії, США, Франції. Основні особливості цього матеріалу – абстрактність, універсальність, висока ефективність.

Також з великим задоволенням малеча «займається» в кабінеті психолога. Тут в ігровій формі проводяться заняття-подорожі за допомогою інноваційних арт-терапевтичних технологій: пісочна терапія, казкотерапія, мандалотерапія, су-джок, метафоричні картки (МАК), пісочна анімація, техніки правопівкульного малювання, «сухий басейн» тощо.

На заняттях з фізичної культури широко використовуються здоров’язберігаючі технології, нетрадиційне обладнання, вправи на степ-платформах, фітболах.

Впродовж багатьох років на базі деяких груп створені гуртки з шахів. Шахові турніри які проводяться в закладі збирають всю родину. Багато хто з дітей продовжує займатися ними й надалі.

Дитсадок завжди наповнений багатьма цікавими подіями і різноплановими заходами, яскравими проявами професійної творчості та плідної взаємодії всіх працівників закладу, батьків.

Педагоги переконані, що їх заклад відсвяткує ще не одну славну дату, а ті добрі справи, які вже зроблено за ці роки, будуть справжнім скарбом для наступних поколінь.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН