Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Таврійській громаді розпочались громадські обговорення підвищення тарифів на водопостачання і вивіз побутових відходів

Підвищення тарифів на водопостачання та вивіз твердих побутових відходів, продовження заходів карантинних обмежень на території Таврійської територіальної громади, яка перебуває в червоній зоні, розробка технічної документації для відведення земельних ділянок під водонапірними баштами в стростинських округах стали темами розгляду під час розширеної наради, яку сьогодні, 28 січня, провів заступник міського голови Олександр Павлюк з підпорядкованими йому комунальними службами та відділами виконкому.

Як доповіли директор «Таврійського водоканалу» Віктор Пономаренко та директор «Комунального сервісу» Галина Волянюк, вчора в газеті «Нова Каховка» вийшла об’ява, де повідомляється про намір їх підприємств підвищити тарифи.
В зв’язку з підвищенням електроенергії, заробітної плати, запчастин діючі тарифи давно не відповідають затратам підприємств. Тільки від подорожчання протягом минулого року електроенергії водоканал має збитки 273 тис. грн. Якщо в діючому тарифі на водопостачання закладено вартість 1 кВт/г в 2,92 грн., то наразі водоканал сплачує електроенергію по 3,62 грн. Це без врахування плати за розподіл електроенергії. Для прикладу, вже в січні підприємство передплатило розподіл по 1,23 грн. за кВт/годину, тоді як до цього платили по 0,93 грн. Суттєво зросла плата за хлорування та аналіз якості води, що також призвело до збитків в 55 тис. грн.
Наразі розпочалось громадське обговорення підвищення тарифних планів:
– до 13,2 грн. за куб. м води в Таврійську, Плодовому та Чорнянці,
– до 10,56 грн. за куб. м води в Кам’янці та Новокам’янці,
– до 38 грн. з чоловіка за вивіз побутових відходів для багатоквартирних будинків,
– до 39 грн. з чоловіка за вивіз побутових відходів для приватного сектору.
Після обговорення тарифи будуть затверджуватися на засіданні виконавчого комітету міської ради.
В Чорнянці, де населення заборгувало за водопостачання 173 тис. грн., працівники сільського комунального підприємства протягом тижня обходять боржників, щоб ті заплатили за воду. За словами керівника підприємства Андрія Кучеренко, в роботі з боржниками задіяні всі робітники разом з керівником. Але, каже Андрій Ігорович, результатів поки що не має. Взимку населення без роботи, але навесні, коли розпочнуться польові роботи, боржники обіцяють розрахуватися за воду.
За тиждень після скасування локдауну «Таврійський ринок» увійшов в звичний режим роботи, розповів начальник комунального підприємства Микола Корман. Але з дотриманням обмежень адаптивного карантину, який продовжується до кінця лютого. Як повідомив Микола Йосипович, з 22-х підприємців, які торгують на ринку, троє отримали по 8 тис. грн. державної допомоги за збитки, що вони зазнали від локдауну.

В той же час, за інформацією спеціаліста виконкому Генадія Нікуткіна, який курує торгівлю та сферу обслуговування громади, по місту проводиться перевірка патентування та ліцензування підприємницької діяльності, а також відкритого доступу цієї інформації для покупців.

Таврійська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН