Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Житель Запорізької області колекціонує номерні автомобільні знаки

Вже більше 10 років Олег Костоломов колекціонує номерні автомобільні знаки з усього світу.

Олег розповів нам, що збирає знаки «для себе», мети продавати їх у майбутньому немає. Колекціонувати саме номерні знаки почав через те, що своє життя пов’язав з автомобільною справою.

За словами чоловіка, найперші експонати були з мопедів. Зокрема, може похизуватися унікальним номерним знаком з пологівського велобайку 1959 року випуску. Є навіть пентагонівський номерний знак (будівля Міністерства оборони США у формі п’ятикутника).

Щодо загальної кількості предметів своєї колекції Олег говорить: «Я не рахував, але гадаю, що півтисячі є».

У колекції чоловіка можна побачити парні номери, ексклюзивний тракторний номерний знак п’ятдесятих років і навіть номери з кожного штату Америки. Єдине, чого поки що не зібрав, — номерні знаки з усіх областей України. Нарікає, що українці правлять надто високі ціни за номерний знак свого регіону.

«Намагаюся збирати колекцію так, аби не було однотонних знаків. Круто, якщо номери різні та не повторюються», — ділиться колекціонер.

Цікава історія з номерними знаками Америки. У кожного штату є своя промисловість, тому на кожному окремому знаці можна побачити індивідуальний слоган певного штату Америки.

“Якщо інші з подорожей привозять магнітики, то я — автомобільні номери”, — жартує чоловік.

Про те, як збирає колекцію:

“Хтось віддає задарма, комусь даю символічну ціну за номер, десь потрібно навіть брати участь у торгах. Отримати номерні знаки з-за кордону можна в декілька способів: через друзів, що бувають за межами України, у автобарах та автоклубах, у людей, які шукають номери по закордонним автомобільним звалищам. Також варіант — ті, хто має відношення до автомобілів-донорів. Багато пологівчан, що знають про моє хобі, допомагають, віддаючі ті, що мають, або знайомлять з людьми, у яких є знаки, які їм не потрібні”.

Скільки людей — стільки і уподобань! Але ми вперше спілкувалися з людиною, яка має таке досить оригінальне хобі. Бажаємо Олегу цікавих знахідок для його колекції.

Районка

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН