Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одеському краєзнавчому музеї відкрили нову виставку

26 січня 2021 року в Одеському історико-краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Українська революція 1917-1921: регіональний вимір»

Інформаційно-просвітницький проект «Українська революція 1917-1921: регіональний вимір» ініційовано Українським інститутом національної пам’яті та втілено в життя у формі пересувної виставки.
На відкриті виставки виступили: заступник директора з наукової роботи Юрій Слюсар, начальник Південного міжрегіонального відділу УІНП Сергій Гуцалюк, д.і.н., доцент кафедри історії України факультету історії та філософії Одеського національного університету імені І.І. Мечникова Олександр Музичко.
“Пам’ять про Українську революцію 1917-1921 років, що стала визначальним етапом українського державотворення, має стати одним із важливих чинників консолідації українського суспільства. Виставка висвітлює перебіг Української революції 1917-1921 років на місцях, створення та діяльність українських інституцій та органів влади, важливі воєнно-політичних подій та популяризація діячів Української революції, які брали участь у революційних подіях, були репрезентантами української державності на місцях, проте й досі залишаються маловідомими.” – зазначив Сергій Гуцалюк.
15 банерів виставки розповідають про перебіг подій Української революції 1917-1921 рр. на Київщині, Волині, Січеславщині, Поділлі, Полтавщині, Слобожанщині, Херсонщині, Чернігівщині, Галичині, Буковині, у Закарпатті, Таврії і Криму, також, на етнічних землях: на Кубані, Дону, Східному Причорномор’ї, Курщині, Воронежчині, Поліссі і у Бессарабії.

Експонування: з 26 січня 2021 р. по 25 лютого 2021 р. щоденно, з 10.00 до 17.00, вихідний день – п’ятниця.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН