Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Пішов з життя журналіст з Херсонщини

Ще одна сумна звістка початку нинішнього року: на 80-у році пішов з життя член НСЖУ, колишній головний редактор газети «Вісник Олешшя» Петро Іванович Прядка.

Народився він на Полтавщині 1941 року. Після закінчення Львівського державного університету деякий час працював у газетах Казахстану, пізніше повернувся на Полтавщину. Та його життя дивним чином переплелося з долею Олешшя.

Очоливши редакцію газети «Шляхом Леніна» (так тоді називалася районна газета), Петро Іванович зміг згуртувати навколо себе боєздатний колектив. Він чудово володів пером, був гострим полемістом, тож і газета була авторитетною, читабельною.

Мав Петро Прядка неабиякі здібності. Земляки знали його як історика, краєзнавця, котрий був автором і співавтором праць з історії газети і району. Серед них – книга з історії Цюрупинського району «Земля отзовется», дослідження історії районної газети «Газета про час і про себе» (Від повітових «Известий…» до районного «Вісника Олешшя»), краєзнавчий нарис «Край південний – Олешшя».

Сталося так, що проти власної волі Петро Прядка покинув газету «Шляхом Леніна» і опинився на редакторській посаді у Каланчаку. Та згодом повернувся в Олешки, які стали рідними, спочатку на посаду редактора відділу, а згодом і головного редактора. Він стояв біля витоків переходу газети на комп’ютерний набір і верстку.

Журналістська спільнота області, мешканці району пам’ятають незалежність редактора, його наполегливість у пробиванні ідей національних інтересів засобами масової інформації і повернення місту його історичної назви.

Образ Петра Прядки – талановитого журналіста, публіциста, принципової людини і працелюба назавжди залишиться у серцях його колег, всіх, хто знав цю непересічну особистість. Вічна та світла пам’ять тобі, колего!

Висловлюємо глибокі співчуття рідним і близьким Петра Івановича з приводу непоправної втрати.

Правління Херсонської обласної організації НСЖУ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН